Svenskar har startat krig mot Visa och MastercardSvenskar har startat krig mot Visa och MastercardSvenskar har startat krig mot Visa och MastercardSvenskar har startat krig mot Visa och Mastercard

Posted by suli | november 28, 2011 0

Kommer en app i en smartphone lägga kontokorten till historien?

Det har länge pratats om tekniska lösningar för mobila betalningar och det finns appar för det men inga större genombrott har skett. Nu lanserar det svenska företaget Seamless Distribution den nya betalningslösningen SEQR som ska revolutionera betalmarknaden. Seamless är ett av de ledande företagen när det gäller elektronisk påfyllning av kontantkort, det startade för 10 år sedan, finns i 26 länder och hanterar över 2 miljarder transaktioner. SEQR använder QR-koder vid kassan i affären, vid betalning används en app i smarttelefonen som läser in koden, kassan skickar information till en betalväxel hos Seamless och sen syns beloppet i telefonen, en pinkod godkänner och transaktionen utförs på några sekunder. För affären kan det innebära lägre avgifter och för kunden snabba, säkra och smidiga betalningar men för dem som tjänar på kortavgifterna och kortföretagen skulle det kunna innebära stora förluster. Systemet kan vara igång i Sverige redan i början på nästa år.

Leave a Reply

latest posts from Okategoriserade

Libratone Q ADAPT med lightning kontakt för iPhone

Fnatic Rush Pro är tangentbordet av gamers för gamers

Posted on Nov 21, 2016 in Blogg | no responses

Skatt på domäner i Sverige

SKATT INFÖRS PÅ DOMÄNER I SVERIGE

Posted on Apr 1, 2015 in Okategoriserade | no responses

Articles you may be interested