Svenskar har startat krig mot Visa och MastercardSvenskar har startat krig mot Visa och MastercardSvenskar har startat krig mot Visa och MastercardSvenskar har startat krig mot Visa och Mastercard

Posted by suli | november 28, 2011 0


Kommer en app i en smartphone lägga kontokorten till historien?

Det har länge pratats om tekniska lösningar för mobila betalningar och det finns appar för det men inga större genombrott har skett. Nu lanserar det svenska företaget Seamless Distribution den nya betalningslösningen SEQR som ska revolutionera betalmarknaden. Seamless är ett av de ledande företagen när det gäller elektronisk påfyllning av kontantkort, det startade för 10 år sedan, finns i 26 länder och hanterar över 2 miljarder transaktioner. SEQR använder QR-koder vid kassan i affären, vid betalning används en app i smarttelefonen som läser in koden, kassan skickar information till en betalväxel hos Seamless och sen syns beloppet i telefonen, en pinkod godkänner och transaktionen utförs på några sekunder. För affären kan det innebära lägre avgifter och för kunden snabba, säkra och smidiga betalningar men för dem som tjänar på kortavgifterna och kortföretagen skulle det kunna innebära stora förluster. Systemet kan vara igång i Sverige redan i början på nästa år.

Leave a Reply

latest posts from Okategoriserade

FNATIC-RUCH-PRO-TANGENTBORD-2
Skatt på domäner i Sverige

SKATT INFÖRS PÅ DOMÄNER I SVERIGE

Posted on Apr 1, 2015 in Okategoriserade | no responses

2015-03-11 09.43.03

Smartklockan Samsung Galaxy Gear

Posted on Mar 11, 2015 in Allmänt | no responses

Articles you may be interested

libratone-one-12-sponsored
asus_zenwatch_3_gunmetal-with-brown-leather-17

Nya lyxiga ASUS ZenWatch3 smartwatch

Posted on Nov 24, 2016 in Allmänt | no responses

FNATIC-GEAR-MUS1

Fnatic Flick G1 mus för gamers av gamers

Posted on Nov 23, 2016 in Blogg | no responses