Förbättra din hälsa genom att skaffa husdjur

Posted by suli | januari 27, 2012 2

Ett husdjur är så mycket mer än ett sällskap.

Som hundägare går man ju ut på promenader flera gånger om dagen vilket såklart förbättrar kondition och välbefinnande men även fiskar som simmar lugnt omkring i ett akvarium kan förbättra hälsan.

Det har gjorts flera studier om detta och de visar att djurägare har lägre blodtryck, bättre kondition, är mindre stressade och lider mindre av ångest. En aktivare livsstil är en av förklaringarna men också att husdjur är känslomässigt och socialt stöttande. Relationen till ett husdjur ger samma positiva hälsoeffekter som mänskliga relationer. Forskare har dessutom sett att risken att drabbas av pälsdjursallergi är mindre för barn som bor ihop med pälsdjur tidigt i livet.

I en tredjedel av de svenska hemmen finns ett sällskapsdjur, det vanligaste är katt och på andra placering har vi hund som följs av akvariefiskar, kanin och fågel. Något ovanligare husdjur är påfågel, minigris, vandrande pinne, igelkott, svan, grävling (!) och ekorre.

Ett gott skratt förlänger livet säger de ju och djur kan verkligen vara roliga se bara på klippet nedan! Ha en rolig helg! /Sus

2 Responses

Leave a Reply

latest posts from Allmänt

Mixtiles en Ny iPhone app printar dina bilder

Posted on feb 12, 2013 in Appar | no responses

Nu blir hårddiskar och USB minnen dyrare

Posted on okt 25, 2012 in Allmänt | 14 comments

Articles you may be interested